Home > Cursus op Afstand

Cursus op Afstand

Bij een gewone cursus gaat u naar een leslocatie en zit u met de docent en eventuele andere cursisten in dezelfde ruimte. Als dit voor u niet mogelijk of niet wenselijk is, om welke reden dan ook, dan kunt u kiezen voor een Cursus op Afstand.

Een Cursus op Afstand is inhoudelijk hetzelfde als een Persoonlijke Cursus. Het verschil is dat u en de docent tijdens de les niet bij elkaar zit, maar via de computer online met elkaar communiceert.

Hoe werkt een Cursus op Afstand?

Bij een Cursus op Afstand zit u tijdens de les thuis of op uw werk aan uw eigen computer. Ook de docent zit thuis aan zijn eigen computer. Nadat u toestemming heeft gegeven, maakt de docent een tijdelijke verbinding tussen zijn en uw computer.

Als de verbinding er is, opent u het programma waarin u les wilt hebben. U en de docent kunnen hier nu allebei in werken. De docent kan dus bij zijn uitleg direct op uw scherm laten zien wat hij bedoelt. Hij kan ook zien hoe u de lesopdrachten uitvoert en u zo nodig direct corrigeren.

U praat met elkaar via de computer en kunt (in een hoekje van het scherm) elkaar desgewenst ook zien.

Als de les is afgelopen, verbreekt u de verbinding. De bestanden waarmee u in de les hebt geoefend, kunt u op uw computer bewaren.

Inhoud

U krijgt les in één of meer programma’s naar keuze:

  • Word (tekstverwerking).
  • Excel (rekenen, lijsten en overzichten).
  • Outlook (e-mail, agenda, contacten en taken).
  • PowerPoint (presentatie en video)
  • OneNote (informatie verzamelen en delen)
  • WordPress (websites maken en bijhouden).

Voor lessen Computer (algemene computervaardigheid) is een Persoonlijke Cursus meer geschikt.

Wat heeft u nodig voor een Cursus op Afstand?

Webcam, microfoon en luidspreker

U heeft een computer met webcam, microfoon en luidspreker nodig.

Bij een laptop zijn deze al ingebouwd. Bij een desktop-computer moet u ze los aanschaffen en aansluiten. Een webcam plus headset is waarschijnlijk het meest praktisch.

Software

Natuurlijk moeten de programma’s waarin u les wilt hebben op uw computer geïnstalleerd zijn. Is dit nog niet zo, dan kunt u een gratis proefversie Microsoft 365 downloaden en installeren.

Voor de verbinding met uw computer moet u het programma TeamViewerQS downloaden. Installeren hoeft niet, u kunt het bestand gewoon openen als u het nodig hebt.

Het downloaden en installeren kan eventueel aan het begin van de eerste les, onder begeleiding van de docent (via de telefoon).

Datum en tijd

In overleg met de docent spreekt u een datum en een tijd voor de les af.

U kunt vooraf een of meer lessen afspreken of dit met elkaar tijdens de cursus bepalen.

Kosten

De kosten van een Cursus op Afstand bedragen € 40,- (btw-vrij) per uur.

Deze prijs is inclusief:

  • lesmateriaal (PDF)
  • persoonlijk certificaat (PDF).

U ontvangt een factuur en desgewenst vooraf een offerte.

Een proefles is mogelijk

Weet u niet zeker of een Cursus op Afstand iets voor u is, dan kunt u dit vrijblijvend uitproberen met een korte proefles (maximaal 15 minuten). Daarna beslist u of u ermee doorgaat of toch voor een andere lesvorm kiest.

Meer informatie

Bel 0229 755 355 of stel uw vraag via het Contactformulier.